Sladký výlet na jih Čech, to je návštěva táborského Muzea marcipánu a čokolády

By
Číst 2282 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

muzeum2Muzeum marcipánu a čokolády v Táboře se nachází v historické části města, nedaleko Žižkova náměstí. Ve třech domech na ploše přes 1000 m2 má co nabídnout nejen dětem ale i dospělým.

Mapuje historii a výrobu čokolády a to od pěstování kakaových bobů až po samotné zpracování. Expozice se věnuje i historii obalů a reklamních plakátů, k vidění jsou i porcelánové či cínové soupravy, ze kterých se čokoláda pila v 19. století, šlechtický salon nebo model pěstování kakaa v pralese.

Děti asi nejvíce zaujmou marcipánové nejen pohádkové postavičky, čokoládová fontána, nebo pohádkový sklep. Na čerty, které v něm uvidí, budou vzpomínat ještě dlouho poté. Pro šikovné ručičky a nejen dětičky je v muzeu připravena tvořivá dílna, kde si mohou odlít vlastní čokoládovou figurku, malovat čokoládou na jedlý papír nebo si vymodelovat a domu odnést svůj marcipánový výtvor.

Dospělé zaujme marcipánový model města, čokoládový Jaromír Jágr v životní velikosti, expozice v pohádek a filmů mezi nimiž nechybí ani Otík a pan Pávek z filmu Vesničko má středisková. Momentálně probíhá v muzeum výstava věnovaná modelům osobních i nákladních automobilů, nad jejichž detailním zpracováním se vám bude tajit dech.

Muzeum1Když už budete mít čokolády a marcipánu plné oči, potěšte i své chuťové buňky a navštivte čokolatérii s ochutnávkami. Při sladkém odpočinku můžete sledovat, jak se zručné cukrářky a cukráři cukrovinky, dortíky nebo zákusky vyrábí a to přímo před vámi.

Muzeum marcipánu a čokolády má otevřeno každý den a to včetně pondělí. Cena vstupného pro dospělé je 130 Kč, pro děti 90 Kč a pro ty do šesti let je vstupné zdarma. Zároveň nabízí i rodinné nebo skupinové slevy a každé vstupence malou sladkou pozornost.

muzeum3

Naposledy změněno úterý, 31 květen 2016 06:54