Škola volá - kdo je připraven, není překvapen

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

skolaŠkola volá, a proto je čas si s dětmi trochu oprášit češtinu a i další věci, které přes prázdniny pozapomněly. Výbornou příležitostí pro ně je nový program na webu www.umimecesky. Zkusit ho mohou nejen děti, ale i dospělí.

 

Tým z Masarykovy univerzity v Brně dlouhodobě zkoumá, jak si Češi vedou v pravopisu českého jazyka. Data získává z interaktivního webu www.umimecesky.cz, kam si své znalosti z češtiny může vtipnou a hravou formou přijít procvičit každý. Ukazuje se, že slabým místem Čechům je psaní velkých a malých písmen. Na serveru si můžete češtinu nejen procvičit, ale i pochopit, jak jazyk vnímáme a jak se ho co nejefektivněji učit.  Vedle klasických diktátů a doplňování chybějících písmen na webu najdete i na český jazyk zaměřené akční hry, jazykový tetris nebo sestřelování vyjmenovaných slov. Po zájemce web nabízí i zasílání pravidelného newsletteru s vybranými chytáky a jejich řešeními.

Pokud s češtinou nemáte vy nebo vaše dítě problém, můžete zkusit i jiné zábavně naučné weby. Hodí se totiž nejen školákům. Z těch nejoblíbenějších lze doporučit „Inteligentní procvičování matematiky – MatMat“ na webu www.matmat.cz. Pro zájemce o tělo člověka je tu webová stránka www.anatom.cz. Poznáte stromy a keře, savce nebo ptáky, kteří žijí v České republice? Svoje znalosti z přírodovědy lze zábavnou formou otestovat a procvičit na webu www.poznavackaprirody.cz. Pokud máte mezery v nejen českém zeměpisu nebo chcete poměřit svoje síly a vědomosti formou hry, pak zkuste www.slepemapy.cz. Pomyslnou třešničkou na dortu je pak server www.tutor.cz,na kterém můžete svůj mozek trénovat v řešení nejrůznějších problémů. 

Číst 2570 krát Naposledy změněno pátek, 12 srpen 2016 07:25