Příznivci a příznivkyně ZUŠek spojte se!

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

zus openNa konci měsíce, přesněji 30.května, proběhne zcela unikátní projekt „ZUŠ OPEN“. Základní umělecké školy napříč celou republikou představí svůj program široké veřejnosti s cílem poukázat na celosvětově unikátní síť těchto kulturně vzdělávacích institucí a jejich nezastupitelnou úlohu ve společnosti. Projekt je celostátním happeningem organizovaný Nadačním fondem Magdaleny Kožené. V malých i velkých městech bude k vidění tanec, hudba, zpěv nebo výstavy.  Malí i mladí umělci a umělkyně přestaví svou tvorbu mimo obvyklé prostory školy.

Základní umělecké školy tvoří ojedinělou síť 490 zařízení po celé České republice. Do jejich výtvarných, hudebních, literárně – dramatických nebo tanečních oborů je zapojeno téměř čtvrt miliónů dětí. Přes svou vysokou úroveň a výbornou organizovanost se stále daří tento letitý projekt udržet finančně únosný, dostupný a otevřený. Jsou to právě „Lidušky“ a „Zušky“, které stojí na počátku profesionálních kariér mnohých úspěšných hudebníků, tanečníků, zpěvaček nebo zpěváků. Pokud děti neproniknou, poskytnou jim skvělý vklad a rozvinout jejich umělecký potenciál, ze kterého pak mohou čerpat celý život.

Smyslem „ZUŠ OPEN“ je vyjádřit respekt těmto institucím a společně s dětmi, rodiči, pedagogy i absolventy oslavit jejich úlohu v naší společnosti. Do akce se může zapojit každý. Právě spojení a jejich společná prezentace a zviditelnění dává školám prostor ukázat jejich úspěchy, navázat kontakty s rodiči a dětmi a také zodpovědět nejčastější otázky. 

Číst 2374 krát Naposledy změněno čtvrtek, 11 květen 2017 19:36