Techmania v Plzni

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

techmania 2Chcete-li zažít příjemný den a potěšit své zvídavé děti, navštivte Techmanii v Plzni. Tento výlet vám nezkazí ani déšť a nepříznivé počasí, protože expozice je umístěna do krytého areálu bývalé plzeňské Škodovky. Na sedmi tisících metrech čtvrtečních je moderní centrum plné interaktivních exponátů, projekcí a experimentů, které si každý může vyzkoušet a osahat. Můžete zkoumat, pozorovat, mačkat, otáčet, házet, objevovat, bavit se a při tom všem se současně učit.

V Techmanii najdete 3D Planetárium s projekčním sálem, kde se můžete vžít do života kosmonautů, sledovat hvězdy nebo blízka prozkoumat DNA. V hlavní budově Techmania Science Center najdete více než 250 interaktivních exponátů, můžete poznávat blíže vesmír, zákony přírody, říši zvířat, historii vědy a techniky i prozkoumat lidské tělo. Momentálně v Techmanii najdete expozice: 150 let průmyslu v Plzeňském kraji, Budoucnost na talíři, Člověk a zvíře, Entropa Davida Černého, Chemistři, Malá věda, MáToHáček, Pod hladinou, Vodní svět, Vesmír (v budově 3D Planetária) nebo Vzhůru dolů. K dispozici jsou tvořivé dílny, chemická laboratoř nebo kinosály.

Techmania je doporučována návštěvníkům starším 4 lety, ale nudit se v ní nebudou ani děti mladší. Myšleno bylo i na občerstvení s nabídkou teplých jídel i menších svačinek.  Otevřeno je každý den včetně pondělí, státních svátků a celostátních prázdnin. Ve všední dny otevírá plzeňská Techmania od 8:30 o víkendech od 10 hodin.  Cena vstupného se odvíjí od druhu expozic, které chcete navštívit. Pro dospělé začíná na 80 a končí na 180 korunách, děti mají vstupné snížení. Možné je si zakoupit i rodinný baliček snížené vstupného. Děti do 4 let mají vstupné zdarma. 

Číst 2792 krát Naposledy změněno pátek, 03 červen 2016 09:24