Znáte repelentní náramky pro děti?

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

repelentní náramekTeplé letní večery, grilování, koupání – to všechno k létu neodmyslitelně patří, ale bohužel také klíšťata a komáři. Jak se jich účinně zbavit? Jednoduchá otázka, ale nelehké řešení. Všichni asi znáte starý dobrý repelent nebo modernější spreje nebo repelentní krémy. Znáte ale repelentní náramky?

Repelentní náramky pro dospělé i pro děti jsou na českém trhu sice už nějakou dobu, ale přesto jsou v boji proti komárům a klíšťatům stále málo známou alternativou. Při pohledu na ně se vám možná vybaví repelentní obojky pro psy, které jsou voděodolné, účinné a fungují po celé léto. Jak ale fungují repelentní náramky pro lidi? Jsou bezpečné? Jaká je jejich účinnost?

Na úvod je třeba říci, že mezi repelentními náramky jsou obrovské rozdíly. Prodávají se v lékárnách, drogériích, zdravotnických potřebách, ale i v prodejnách s elektrem nebo sportovními potřebami. Jejich cena začíná už na 10 korunách (při koupi většího balení) a může se vyšplhat až na dvě stě korun. Zpravidla se jedná o silikonový náramek, který je napuštěný repelentní látkou. Sledujte příbalový leták nebo popis produktu a dávejte přednost těm, které jsou z přírodních olejů a silic jako je například citronová tráva. Jsou účinné a pro zdraví dětí bezpečnější. Pozor na to, proti čemu náramek vlastně je. Některé jsou proti komárům, jiné mají širší spektrum záběru (klíšťata, hmyz obecně). Sledujte dobu působení náramku. Některé fungují a pár hodin, jiné na několik týdnů. Jejich trvanlivost prodloužíte skladováním v uzavíratelné nádobě nebo sáčku.

Pokud je dáváte dětem, pak je doporučujeme umístit například na nožičku (obzvláště, brouzdá-li se dítě v trávě). U menších dětí není vhodné je dávat přímo na kůži, ale je lepší je dávat až na vrstvu oblečení. Předejte tak případné alergické reakci. Náramek sundávejte, nejste–li vy nebo dítě přímo vystaveni nebezpečí kousnutí. Určitě není vhodné nosit náramek celodenně a už vůbec ne přes noc.

Při koupi je dobré přečíst si nějakou recenzi nebo dát na doporučení. Nejde sice o závratnou investici, ale předejede tak zklamání. Nebojte se novinek. Při dobrém výběru a správném použití je repelentní náramek skvělá věc. 

Číst 2794 krát Naposledy změněno čtvrtek, 07 červenec 2016 12:41