Avocado mousse – zdravý a lahodný dezert za 5 minut.

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

 avokadoMlsejte zdravě a bez výčitek! Tento vynikající a jednoduchý dezert vás přesvědčí, že to lze. Avocado mousse neboli avokádovou pěnu si oblíbíte nejen vy ale celá rodina. Je bezlepková, raw, veganská a zároveň není chuťovým kompromisem. Chutná božsky a má ještě jednu nedocenitelnou výhodu – je hotová za pár minut.

Základní surovinou čokoládové pěny je avokádo. To je „superpotravinou“ a bez přehánění patří k jednomu z nejzdravějších plodů naší planety. Je v něm obrovská dávka vitamínů a minerálů, zdravých tuků, antioxidanty nebo vláknina. Pro své nutriční hodnoty a dobrou stravitelnost je to právě avokádo, co jako první ochutnají jihoamerické děti.

Na avokádovou čoko pěnu použijte středně velké a hlavně zralé. Jak to poznáte? Barva slupky může být různá, na dotek by mělo být pružné, mělo by se snadno loupat a nemělo by být hořké. I když každému chutná něco jiného. A co budete potřebovat dál? Alespoň tři lžíce kakaa holandského typu, polévkovou lžící medu, špetku skořice a čerstvé ovoce na ozdobení. Skvěle se hodí například maliny, ostružiny, jahody nebo borůvky. Pro zvýraznění chuti můžete použít pár kapek vanilkového extraktu. Recept je jednoduchý. Avokádo vypeckujte, oloupejte a vnitřek umixujte do hladké pěny. Pak přidejte všechny ostatní suroviny a znovu všechno důkladně umixujte. Čokoládová avokádová pěna je hutná a vydatná, proto ji servírujte do menších mističek nebo skleniček. Pěnu podávejte vychlazenou. Ozdobit ji můžete snítkou máty.

Na tomto dezertu je kromě jeho skvělé chuti báječné i to, že ho můžete podle libosti a vlastní fantazie různě a jednoduše obměňovat. Skvělou chuť docílíte přidáním banánů, lžičkou kávy, pár kapek citronu nebo třeba trochou pomerančové kůry. Je to dezert, který se neomrzí.

Číst 2542 krát