Mateřská dovolená není dovolená - 1.část

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Jak z našeho FB víte, v roce 2014 se nám podařilo zorganizovat semináře pod názvem „Rodičovská dovolená jako nová příležitost“ za přispění grantu EU, jejichž hlavním cílem bylo zvýšit motivaci žen pro hledání nových pracovních příležitostí. Jelikož tyto semináře byly velice úspěšné, chtěli bychom vybrané kapitoly zveřejňovat na našich FB a web stránkách.

Kdopak vymyslel termín mateřská dovolená ? Každá žena, která ji prožila, ví, že to rozhodně není dovolená. Narození potomka velmi často změní životní hodnoty a postoje většiny maminek. Přesto nebo možná právě proto to, to může být vhodné období pro učení, rozvoj či přímo rekvalifikaci. Využijte času, kdy vaše miminko spí, sedněte si a udělejte si chvilku pro sebe. Pověřte tatínka, babičku či dědečka ať vyrazí o víkendu s děťátkem ven a vy zůstaňte doma. Nevařte, neuklízejte a udělejte si pohodlí a odpovězte si na následující otázky: 
• Jaký byl můj dosavadní život? Jsem s ním spokojená?
• Chybělo mi v životě něco důležitého? Pokud ano, co?
• Chtěla bych ve svém životě něco změnit? Pokud ano, co?
• Jaké jsou moje současné priority? 
• Změnila jsem se já, změnilo se moje okolí? Pokud ano, je to teď lepší?
Tyto otázky vám pomohou se zorientovat v tom, v jaké životní fázi se nacházíte a zda se budete dál ubírat podobnou cestou, jako před rodičovskou dovolenou, nebo byste se ráda vydala úplně jiným směrem. Nebojte se o těchto věcech mluvit se svým okolím. Pohled „zvenčí“ je pro člověka vždy cenným zdrojem inspirace. Nemusíte se hned rozhodnout, jde o to přemýšlet a zvažovat možnosti.

zdroj: www.mcentra.cz

 

Fotka uživatele Mcentra.

Číst 2338 krát Naposledy změněno sobota, 23 leden 2016 14:28