Mateřská dovolená není dovolená – 2. část.

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Personalisté tvrdí, že dnešní život už není životem jedné kariéry, jak tomu bylo dříve.
Fluktuace, která byla v minulosti často vnímána negativně, je dnes mnohdy výhodou. Existuje řada maminek, které před porodem pracovaly v administrativě či ve školství a během mateřské se začaly věnovat svému koníčku a rozhodly se podnikat. Začalo je živit jejich hobby.

Základem pro zahájení procesu rozhodování je položit si několik důležitých otázek a nad nimi důkladně přemýšlet, ne sama, ale i s rodinou:
Jak chci, aby můj život vypadal? Jaké jsou moje ambice? Chci budovat kariéru?
Chci mít dostatek času na děti?
Chci mít dostatek peněz, abych dětem mohla zajistit budoucnost a dobré vzdělání?
Chci být nezávislá, chci se svobodně rozhodovat?
Možná to bude znít banálně, ale každé rozhodnutí má plusy a minusy. Takže budete-li budovat kariéru, budete se muset dříve či později smířit s tím, že o péči o své děti a o rodinu se budete muset podělit s někým dalším. Zkuste si vypsat vše, co je pro vás v životě důležité, co chcete, aby ve vašem světě bylo, co chcete, aby fungovalo a naopak, co určitě nechcete, čeho se chcete vyvarovat. Nečekejte, že se vám podaří seznam vytvořit za jedno dopoledne. Nebude vám stačit ani jeden týden a možná ani jeden měsíc. Je lhostejné, jak dlouhou dobu strávíte vytvářením seznamu, důležité je, že si jím musíte být jistá. Musíte vědět, že to, co máte před sebou je skutečný obraz toho, co opravdu chcete, respektive toho, co nechcete.

zdroj: www.mcentra.cz

 

 

Fotka uživatele Mcentra.

 

 

Číst 2562 krát Naposledy změněno sobota, 23 leden 2016 14:26