Vytisknout tuto stránku

Zeměráj

By
Číst 2276 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

zemeraj1„Zeměráj“ je přírodní park u Orlické přehrady plný zážitků pro děti i pro dospělé. Na ploše devíti hektarů najdete více než stovku různých her, hlavolamů a vědomostních i dobrodružných úkolů. Vše je koncipováno tak, aby se do aktivit mohla zapojit celá rodina. Zeměráj“ se stal vítězem celorepublikové soutěže DestinaCZe 2014 v kategorii „Zážitek na 1000 % pro celou rodinu“.

Zajímavá je reálně vypadající ranně středověká vesnice, kde můžete společně s jejími obyvateli zažít jaké je to vytočit keramiku na kruhu, příst, tkát, mlít mouku, starat se o zahradu, rostliny i zvířata. Asi nejvíce návštěvníky vyzdvihovanou atrakcí je kilometr dlouhá stezka naboso, která vede loukou, jehličím i vodou. Až vás omrzí, čas si můžete zkrátit lukostřelbou, hledáním pokladu, v bludišti nebo na archeologickém nalezišti.

K novinkám v sezóně 2016 patří kromě rozšíření dosavadních herních ploch o nové prvky zejména nový herní vodní koutek, dětská úniková hra Třináctý klíč, kuličkové hřiště a hřiště pro golf a fotbal.  O víkendech se kromě pravidelných akcí „Zeměráje“ koná i speciální zábavný program.

Areál je přírodní a je třeba počítat i s nepřízní počasí, a proto nezapomeňte především na sportovní oblečení a dobrou obuv. Cesty mohou být blátivé. Nevýhodou je, že zařízení neumožňuje platbu kartou. Za to najdete v areálu pouze speciální místní měnu „Smíšek“, kterou se platí v hospůdce a v tvůrčích dílnách. Jeden „Smíšek“ odpovídá 10 Kč. Vstupné do „Zeměráje“ je 90 Kč za jednu osobu. Děti do dvou let mají vstupné zdarma a skupinám, rodinám a seniorům jsou poskytovány různé slevy. Otevřeno je 30. dubna do 28. září. V květnu, červnu a září o sobotách a nedělích a svátcích od 10 do 18 hodin a v červenci a v srpnu v každý den od 9 do 19 hodin. Pozor počítejte s tím, že psům i jiným zvířatům je do areálu vstup zakázán. zemeraj2

Naposledy změněno středa, 15 červen 2016 16:11