„Golden latte“ – lahodný a neuvěřitelně zdravý nápoj

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

golden latteGolden latte neboli „zlaté mléko“ je zdravý a originální nápoj, který stojí za vyzkoušení. Určitě si ho zamilujete a možná se stane nedílnou součástí vašeho života. Je to starý ajurvédský nápoj, který stimuluje imunitní systém, pomáhá při nachlazení a je výborným pomocníkem při léčbě chřipky. Pro své výjimečné účinky se kurkuma používala už ve starověké Číně.

Hlavní složkou zlatého mléka je kurkuma, která obsahuje zázračný kurkumin. Ten má antioxidační, protizánětlivé, proti rakovinové, antiseptické a analgetické účinky. Pití zlatého mléka vám doslova může změnit život. Ve spojení s pepřem se účinky kurkuminu umocňují a velmi příznivě působí na imunitu, funkci mozku, zlepšují metabolismus, činnost jater nebo stav pokožky a kloubů. Vědci prokázali příznivý vliv kurkuminu při boji s Alzheimerovou chorobou nebo jeho využití jako podpůrného prostředku při chemoterapii a radioterapii.

A jak na to? Základem je kurkumové pasta. Tu si připravíte smícháním asi 50g kurkumy s půl lžičkou mletého černého pepře a půl sklenicí vody. Vše se zahřeje a míchá 5 minut nebo dokud nevznikne pasta. Pastu zchlaďte a dejte do lednice. Tam vám pro další použití vydrží až 40 dní. Pokud už máte pastu hotovou smíchejte ji s horkým (ale ne vařícím) mlékem, přidejte trochu másla pro dobré vstřebávání prospěšných látek a špetku skořice. Ta báječně doladí chuť mléka a je rovněž zdraví velice prospěšná. Důkladně vše pomíchejte. Zchladlé mléko dochuťte medem. I ten má jedinečné vlastnosti a pomáhá nejen při virových onemocnění.

“Zlaté mléko” je skvělý a chutný nápoj, a především při konzumaci ve večerních hodinách a má opravdu výjimečný přínos pro zdraví! Vzhledem k tomu, že kurkuma má dost silné účinky, netřeba její množství na začátku přehánět. I zde tedy platí, že všeho je třeba s mírou a neplatí, že čím více, tím lépe. 

Číst 2878 krát Naposledy změněno pondělí, 06 únor 2017 21:48